16 Şubat 2012 Perşembe

UCUZ KOT, DENİM KUMAŞ SATAN - ucuz Kumaş satan - ucuz kumaş / kumaş fiyatı / gabardin kumaş fiyatı - iplik fiyatı - kumaş alan - istanbuldaki kumaşçılar

Kumaş İÇİN tıklayınız .

SİTEMİZE BEKLERİZ. BUYRUN.
www.kumas.gen.tr  



   www.kumas.org 
Kumaşlar arasındaki fark
Pek çok kişi kumaş çeşitleri hakkında bilgi sahibi olduğunu iddia etse de onlar dahi zaman zaman çeşitleri hakkında yanılgıya düşebiliyorlar. Çünkü günümüzde son derece zengin bir çeşit yelpazesine sahip olantekstil sektöründe artık birbirine çok benzeyen türler de yaşamımıza kazandırılmış durumda. En sık karıştırılan türlerden ikisi ipek ile satendir. Her ikisinin de son derece yumuşak olması, parlak bir görünüme sahip olması ve hassas bir dokuma ile hassas bir yapıya sahip olmaları tüketicilerin bu iki türü birbirine karıştırmasına neden oluyor.
SİTEMİZE BEKLERİZ. BUYRUN.
Oysa ipek ile satenkumaş birbirinden çok farklıdır. Öncelikle ipeğin tamamen doğal bir tekstil ürünü olduğunun altını çizelim. İpek böceklerinin salgıladıkları uzun ve parlak maddelerin bir dizi işlemden geçirilmesi ile elde edilen bu çeşit satenden çok daha sağlıklı, doğal ve hassas bir türdür Saten ise sadece çeşitli yöntemler ile kayganlık ve parlaklık kazandırılmış bir türdür. Bu iki çeşit arasındaki ayrımı yapmak ise gerçekten kimileri için son derece zordur.
Aralarındaki farkın anlaşılmasının güç olduğu bir başka tür de pamuklu kumaş
çeşitleri ile viskondur. Görüntü olarak aralarında ufak da olsa farklar mevcut. Ancak kullanıcıların ayırt edebilmesi için viskonun yüksek ısılar ile parlaklık kazandırılmış olması gerekiyor. Pamuklularda viskondaki kadar parlak bir görünüm elde etmek mümkün değil. Ancak viskon en az saten kumaş kadar parlak bir hale getirilebiliyor.
SİTEMİZE BEKLERİZ. BUYRUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder